Logo Gemeente Rotterdam

Bodemvondsten

Homepage Objecten

Ontdek de vondsten

Doorzoek de archeologische collectie! Deze zoekmachine omvat ongeveer 5000 voorwerpen en blijft elk jaar groeien. De vondsten dateren van duizenden jaren geleden tot aan het bombardement van Rotterdam in 1940.

Klik op de knop ‘Filter resultaten’ en type een zoekterm in en/of gebruik de filters om de resultaten te krijgen waar je naar zoekt. De zoekresultaten kan je ook sorteren op tijdsvolgorde.

Maliën

Ijzeren maliën, mogelijk brayette (maliën-broekje). Waarschijnlijk maliën kraag (aventail) die aan de onderrand van een bascinet (helm) bevestigd heeft gezeten door middel van een leren strip en verveilels (oogjes aan de helm waardoor een koord gehaald kon worden).

Klok Klok icoon
1300 tot 1500

Maliën

Ongeïdentificeerd maliën voorwerp. Gemaakt van ijzeren, geklonken ringen. Ringen hebben een ronde diameter (ca. 1mm diameter) en zijn één door vier bevestigd (1-4). De ringen zijn veelal ietswat ovaal (ca. 1cm buitendiameter, ca. 0.6 binnendiameter). Het voorwerp lijkt geen consistente lap te zijn, maar veelal strengen van ringen. Grotendeels losse ringen en gecorrodeerde klompen van ringen.

Klok Klok icoon
1400 tot 1500
Meer objecten laden